Notícies

La tercera edició dels Premis Igualtat reconeixen la labor del col·lectiu gitano 'Alfa i Omega' i estrenen la categoria 'Treball Audiovisual'

El passat 15 de febrer, el Centre Social de la Pobla de Vallbona va acollir la tercera edició dels 'Premis Igualtat'. És una iniciativa que s'impulsa des de la regidoria d'Igualtat i es divideix en diverses categories, en les quals existeixen guardons per a premiar a individus o col·lectius que promouen els valors igualitaris en la societat poblana.

En l'edició d'enguany existia una novetat: la del 'Millor Treball d'Audiovisuals', en el qual es reconeixien els millors curtmetratges presentats per estudiants de la Pobla de Vallbona. En aquesta categoria, es va premiar a dos treballs: d'una banda, el que van presentar Inés Salvador Roger, Ainara Muguruza Barber i Andrea Giménez Lliso; i per un altre, la proposta oferida per Álvaro Ocete Rubio i Lucía Santamaría Ramos.

En el concurs de relats curts, el jurat va premiar a Esther Portero Stoianova (en categoria juvenil), per la seua obra 'L'amor indiferent'), mentre que Andrea Martínez Gómez va ser la vencedora en la categoria de persones adultes, amb la seua obra 'Mai'.

Finalment, l'associació gitana local 'Alfa i Omega' va rebre el premi 'Reconeixement al Treball per la Igualtat'. La presidenta d'aquest col·lectiu, María José Gómez, va agrair aquest guardó i va dir sentir-se molt orgullosa per rebre aquest premi. "És molt important que dónes gitanes obtinguen aquest suport, perquè la nostra ètnia vol implicar-se en la lluita contra el masclisme i la desigualtat, com la resta de la societat. Jo ara presidisc aquesta associació, la qual cosa és un fet important en si mateix, per tot allò que suposa; en qualsevol cas, puc assegurar que les meues paraules a favor de la Igualtat representen a totes les persones que integren el nostre col·lectiu".

Per part seua, Regina Llavata es va mostrar molt feliç per com es va desenvolupar aquesta segona edició: "És molt bo que cada vegada més gent s'implique de forma activa en la lluita per una vertadera Igualtat entre dones i homes. El concurs d'Audiovisuals ha tingut un gran acolliment, i percebem que la societat poblana desitja fer nous passos per a aconseguir una societat més justa. Esperem que, en futures edicions, el nombre de participants siga encara major. Correspon a tota la societat, en el seu conjunt, donar una resposta a una situació d'injustícia amb la meitat de la població: les dones. I veure com cada vegada més gent fa seua aquesta lluita és molt esperançador".

Últims bans

Últimes notícies

Agenda