Notícies

La Pobla de Vallbona fa un pas més per a la construcció del seu segon institut

  • El govern municipal ha mantingut una reunió amb el director general d'Infraestructures Educatives per a assegurar el futur del centre educatiu.
  • L'IES La Vereda i el CEIP Lluís Vives també rebran importants millores provinents del Pla Edificant.

L'equip de govern de la Pobla de Vallbona ha mantingut una reunió amb el director general d'Infraestructures Educatives, Rafael Valcárcel, amb la finalitat d'assegurar que es continuen fent els passos necessaris perquè el segon institut del municipi siga prompte una realitat.

El resultat d'esta reunió ha sigut productiu, ja que s’ha assegurat la construcció del centre educatiu. D'esta manera, des del consistori es continua treballant perquè en menys d'un any estiga a punt el terreny on estarà situat l'institut, així com l'inici de la urbanització de l'entorn.

“En els últims mesos s'han realitzat avanços significatius, gràcies a les modificacions i l'ocupació directa dels terrenys, de manera que hem reactivat per complet la construcció del nostre segon institut”, ha assenyalat Abel Martí, alcalde de la Pobla de Vallbona. Un centre educatiu la construcció del qual “és urgent per al nostre poble, ja que l'oferta de places es limita a un únic centre, l'IES La Vereda, que s'ha quedat xicotet per a les necessitats de la nostra població”.

És per esta urgència, que des del govern municipal s'ha pres la reactivació i els passos endavant per a la construcció d'este nou institut com una cosa prioritària, mantenint diferents reunions amb la Generalitat Valenciana perquè este centre siga una realitat al més prompte possible. Gràcies a esta última reunió “podem garantir el futur del segon institut de la Pobla de Vallbona, amb el conveni de la Conselleria d'Educació, per al que continuarem treballant des de l'Ajuntament perquè tot el que depenga de la gestió municipal estiga llest al més prompte possible”, ha asseverat Martí.

Més millores educatives

El segon institut no serà l'única millora rellevant per a la Pobla de Vallbona en matèria educativa. Altres dos importants inversions arribaran des del Pla Edificant de la Conselleria d'Educació.

L'IES La Vereda, únic institut en l'actualitat en el municipi poblà, tindrà una inversió d'1.874.437,42 euros amb els quals es crearan noves aules de Formació Professional, a més de canviar el sistema de climatització del centre. Això ha sigut possible gràcies a la gestió realitzada pel govern municipal actual, ja que estes necessitats van quedar sense cobrir a causa de la impossibilitat d'adjudicar en les condicions econòmiques de la primera licitació, motiu pel qual es van iniciar les negociacions per a un augment del pressupost que s'adequara més a la realitat de les necessitats que havien de cobrir-se, i s’aconseguira un augment de més 317.000 euros sobre el pressupost inicial.

A més, des d'esta mateixa setmana ja s'han iniciat els primers treballs per a millorar el CEIP Lluís Vives. Gràcies a la gestió de la inversió de més d'un milió d'euros, el centre educatiu més antic de la Pobla de Vallbona comptarà amb un nou gimnàs, a més d'un nou edifici per al menjador. D’aquesta manera es deixen arrere els actuals barracons en els quals menjava l'alumnat.

L'empresa encarregada de la construcció ha aprofitat els dies de les vacances de Pasqua per a començar a instal·lar el tancat de seguretat, ja que la construcció de les dos infraestructures començarà de manera imminent.

Amb estes són un total de tres les infraestructures educatives que prenen forma a la Pobla de Vallbona des del Pla Edificant gràcies a les gestions realitzades en els últims mesos, les quals han reactivat diferents projectes de vital importància perquè l'alumnat del municipi puga comptar amb les millores necessàries i disposar de la millor qualitat educativa sense eixir de la Pobla.


Últims bans

Últimes notícies

Agenda