Notícies

Entra en funcionament el servei d'urgències pediàtriques en l'Hospital de Llíria

Des d'avui, l'Hospital de Llíria disposa d'un nou servei d'urgències pediàtriques, que servirà per a atendre a 14.000 menors d'edat de tres comarques (Camp de Túria, Els Serrans i el Racó d'Ademús). En l'acte de presentació que ha tingut lloc avui ha estat present la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, i el responsable de Salut Pública i Sanitat en l'Ajuntament de la Pobla de Vallbona, Javier Nóvoa.

Les obres han consistit a dotar al centre hospitalari edetà d'un espai de 120 metres quadrats, situats en la planta baixa de l'Hospital, on existeix una sala d'espera, una altra de triatge, una consulta d'infermeria, una consulta mèdica, una sala d'observació i un bany adaptat. L'espai ha sigut decorat amb vinils infantils, que faran més suportable el període d'espera. La inversió ha requerit 104.000 euros.

De moment, ha explicat Carmen Montón, s'incorporen al servei 2 pediatres, 6 infermeres, 6 auxiliars d'infermeria i 3 zeladors. No obstant això, es preveu que aqueixa plantilla s'amplie fins a arribar a 3 pediatres, 9 infermers, 9 auxiliars d'infermeria i 5 zeladors. Aquesta actuació s'emmarca dins del Pla d'Humanització d'Espais Comuns que s'escomet des de la Conselleria de Sanitat, que preveu invertir més de 8 milions d'euros en el departament d'Arnau de Vilanova-Llíria fins a l'any 2019.

Javier Nóvoa ha explicat que aquest nou servei suposa una notable millora en la qualitat assistencial que rebran els habitants de la Pobla de Vallbona: "És important que, des de les diferents institucions, se li donen solucions viables i eficients a la ciutadania. Els criteris que se segueixen es basen en un servei racional que garantisca una major seguretat per al pacient i una sostenibilitat en el servei, que permeta la seua continuïtat".

Nóvoa ha afegit que, per als veïns i veïnes de la Pobla, l'arribada d'aquest nou servei no suposa una modificació en la pauta a seguir pels pacients: "La manera d'actuar, en el seu primer pas, és la mateixa: quan es detecte un cas que afecte un menor, s'ha d'acudir a les urgències pediàtriques del Centre d'Atenció Primària que tenim al nostre municipi. Serà allí on el personal sanitari determine si el cas en qüestió ha de ser atés en l'Hospital de Llíria. Una vegada en aquest centre, es revisarà l'estat del menor, on s'atendrà la gran majoria dels casos".

"Només en situacions molt concretes es derivaran els casos a l'Hospital de la Fe. Però és important que els usuaris seguisquen aquest procediment, perquè és així com es redueix el temps d'espera. No és el mateix acudir directament a Urgències en La Fe, on hi ha un nombre molt elevat de pacients, que fer-ho a Llíria. Si la situació pot atendre's adequadament a Llíria, el temps a desplaçar-se és menor; i si finalment s'ha d'acudir a València, es farà després que el personal sanitari del centre edetà haja estabilitzat al menor. En tots dos casos, es millora en eficiència i en atenció", sentencia el responsable de Salut i Sanitat en el consistori poblà.

El mateix Nóvoa explica que, després d'acudir-se al Centre d'Atenció Primària de la Pobla, una molt notable majoria dels casos són atesos adequadament i poden tornar als seus domicilis. D'aquells què es deriven a l'Hospital de Llíria, es preveu que un 95% dels casos d'urgències pediàtriques acabaran tornant a les seues cases, després d'efectuar-se les proves pertinents. Del restant 5%, la majoria dels casos quedarà en el servei d'observació del centre durant un període màxim de 24 hores. Les previsions apunten al fet que solament un 2% dels menors que acudisquen a l'Hospital de Llíria acabarà sent derivat a l'Hospital de la Fe (lloc al qual acudiran ja estabilitzats, i on no hauran de passar per Urgències, sinó que seran ja atesos en planta).

Per a veure un vídeo informatiu que complementa aquesta informació, cliqueu ací.


Últims bans

Últimes notícies

Agenda