Notícies

La finca de la CNS entra en l'última fase d'enderrocament

  • Després del procés de demolició mecànica han iniciat les labors de desenrunament de les restes pètries de la finca.
  • Abel Martí: “Hem fet passos ferms perquè l'enderrocament de la finca es produïra com més prompte millor”.

 La Pobla de Vallbona, 21 de març de 2024. Dos mesos després que les primeres màquines començaren els treballs d'enderrocament de la Finca de CNS, situada en l'avinguda Colón de la Pobla de Vallbona, els treballs entren en l'última fase per a dir adeu a este punt negre urbanístic que durant anys ha sigut present en el dia a dia de les persones que passaven per este cèntric carrer del municipi.

En un període d'unes tres setmanes, la finca haurà deixat pas definitivament a un solar. Prèviament, s'ha passat per una fase de desenrunament de l'interior de l'edifici, després de la qual cosa van començar les labors de demolició selectiva a través de robots, moment en què les últimes plantes de la finca, una de les més altes de la Pobla de Vallbona, van anar desapareixent a poc a poc. Abans de l'inici de Falles el canvi ja era visible per a les persones que passaven enfront dels treballs d'enderrocament, va anar llavors quan la segona fase va arribar a la seua fi gràcies a l'arribada d'una màquina de 26 metres d'altura, la qual va realitzar la demolició mecànica, derroquen la major part de l'edifici en tot just tres dies.

Gràcies a estos treballs en la parcel·la a penes queden resta pètria, a més dels fonaments de la finca. I és que els materials no petris havien sigut prèviament eliminats per a reduir riscos i facilitar les labors dels operaris i màquines. Ara arriba el torn del desenrunament, retirant amb camions les restes en direcció a altres parcel·les municipals. Des del 25 de març quedarà instal·lada en estes parcel·les una trituradora, que adequarà estos enderrocs perquè siguen reutilitzats en el municipi per a ser utilitzat per a farciments i anivellaments en actuacions de l'ajuntament.

Quan la major part dels enderrocs hagen sigut retirats es picaran les fonamentacions que encara no han pogut ser derrocades, i es produirà l'emplene del solar a cota zero. També s'estudiarà el possible clos de la zona i és instal·laran proteccions en les mitgeres per a impedir l'entrada d'aigua. Unes últimes actuacions amb les quals la finca de la CNS passarà a la història.

Pas ferm per a derrocar la CNS

El final de la finca de la CNS era un dels primers objectius de l'actual govern de la Pobla de Vallbona. “Hem fet passos ferms perquè l'enderrocament de la finca es produïra tan prompte com es pugui”, ha afirmat Abel Martí, alcalde de la Pobla de Vallbona. “Des que va prendre possessió l'actual govern teníem clar que eliminar este punt negre urbanístic havia de ser una prioritat. Per a això vam establir els tràmits legals adequats i ens vam mantindre ferms perquè no es tornara a retardar”.

I és que la finca de la CNS ha sigut un autèntic mal de cap per a l'ajuntament de la Pobla de Vallbona durant anys i diferents governs. El regidor d'Urbanisme, Juan Aguilar, es mostra satisfet per haver aconseguit que “els treballs s'hagen produït a la velocitat adequada i ocasionant el menor impacte entre els veïns, els quals han tingut el suport de l'ajuntament en tot moment”.

“Ara és moment de concloure uns treballs que ha costat que es duguen a terme, però els resultats dels quals a la fi són una realitat. Després obrirem un moment assossegat de diàleg per a establir quin ha de ser l'ús final d'este nou espai que s'obri enfront de la Casa de Cultura i l'ajuntament”, ha assenyalat Martí. Un futur de la Pobla que, al cap i a la fi, no tindrà l'ombra de la ruïnosa finca de la CNS present.


Últims bans

Últimes notícies

Agenda