Notícies

Primer pas per al reconeixement de Sant Sebastià com a Festa d'Interés Turístic

  • El ple municipal ha aprovat per unanimitat la moció perquè s'inicie el procés de sol·licitud de les festes patronals de Sant Sebastià de la Pobla com a Festa d'Interés Turístic.
  • Abel Martí: “És una festa que reforça el nostre arrelament amb la història i els valors del nostre municipi i que ens fa únics.”

El ple ordinari de l'Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha aprovat per unanimitat la moció amb la qual s'iniciarà el procés de sol·licitud perquè les festes patronals de Sant Sebastià siguen declarades com a Festa d'Interés Turístic.

Amb esta aprovació oficial per part del consistori poblà es fa un pas en ferm perquè s'inicien els tràmits necessaris perquè les festes patronals, així com tot el folklore i celebracions que l'envolten, vegen reconeguda la seua importància cultural i gran valor turístic per a la comarca i la província de València. I és que este primer pas va vindre precedit d'una reunió oficial entre l'alcalde de la Pobla de Vallbona, Abel Martí, i la Secretària Autonòmica de Turisme, Cristina Moreno, en la qual ja es va tractar la importància de la festivitat local.

“Les festes de Sant Sebastià reforcen el nostre arrelament amb la història i els valors del nostre municipi, ja que comptem amb actes propis com les salves o la mascletà correguda”, ha afirmat Abel Martí, alcalde de la Pobla de Vallbona, qui ha destacat que esta festivitat compleix amb tots els requisits per a ser reconeguda per la Generalitat Valenciana. “El reconeixement oficial servirà per a promocionar una festa que ens fa únics i obrirà noves oportunitats per al desenvolupament econòmic a través del turisme. És per això que posem la primera pedra per a destacar gràcies a elements que trobem en les festes de Sant Sebastià que no podem trobar en altres municipis”, ha assenyalat Martí.

Una vegada aprovada la moció s'iniciaran els tràmits per a aconseguir eixa declaració per part de la Generalitat, per a això es formarà una comissió composta per formacions polítiques, col·lectius que formen part de la festa i experts, perquè els requisits requerits per la Generalitat es vegen complits i la festa de Sant Sebastià de la Pobla de Vallbona reba el reconeixement com a Festa d'Interés Turístic que mereix.

Nova Llar del jubilat

Durant la sessió celebrada este dijous 8 de gener també s'han dut a terme modificacions pressupostàries per a iniciar projectes de gran importància per al municipi. Una de les grans novetats que comença a prendre forma és la nova Llar del jubilat. I és que el govern municipal ha escoltat les demandes del col·lectiu i ha fet el primer pas perquè, a través d'esta modificació del pressupost de 2024, es puga iniciar la contractació del projecte perquè les persones jubilades de la Pobla de Vallbona compten en el futur amb un nou edifici, concorde a les demandes que han traslladat durant anys.

Abel Martí ha mostrat la seua satisfacció per “complir amb un compromís, escoltant les persones que demandaven un nou edifici, que dote a un col·lectiu tan important per a la Pobla i la comarca, de l'espai i els servicis que necessiten”, i ha explicat que “en la primera oportunitat que hem tingut d'iniciar el projecte, l'hem fet”.

Altres projectes que han rebut el suport del ple d'este dijous ha sigut el col·lector de la zona nord, el qual rebrà un impuls perquè el gruix de l'obra siga cobert el present any, deixant l'impuls final per a 2025. A més, el ple ha aprovat la compra de mobiliari per a la Casa Bernal, la finalització d'obra de la qual està prevista per al mes de maig, però la compra de mobles i altres útils quedava arracada de la finalització de l'obra, per la qual cosa el govern ha apostat per iniciar la compra “perquè la Casa Bernal estiga oberta per a la ciutadania abans de l'estiu”.


Últims bans

Últimes notícies

Agenda