Notícies

La Manguilla acull una activitat mediambiental per afavorir els aus

Dissabte de matí van acudir unes 25 persones al Paratge Natural Municipal La Manguilla per conèixer un poc més la importància de les aus al nostre ecosistema. La presidenta de l'associació veïnal de Lloma Llarga I va portar les caixes niu que van fer a un taller fa uns anys per poder aprofitar-les i colocar-les a La Manguilla per tal de fomentar la presència de les aus insectívores, que són l'insecticida més eficaç.

Es van col·locar 5 caixes a la Manguilla i la resta les col·locaran els veïns a la urbanització Lloma Llarga gràcies a les indicacions i els consells de Manu Polo i Pilar Gil, els ornitòlegs de la Societat Valenciana d'Ornitologia (SVO) que col·laboren  amb l'Ajuntament.

Després d'aprendre a col·locar les caixes i comprovar el bon estat de les caixes més antigues, vam fer un descans i els més menuts i menudes van poder gaudir d'un taller infantil de menjadors d'aus per part de l'empresa ACTIO. Per acabar el matí les educadores ambientals vam fer un recorregut explicatiu per tot el SL-CV-111, el sender local que recorre tot el Paratge. Vam observar l'estat dels exemplars d'Estepa de Cartagena que es van plantar fa uns anys i la resta d'espècies que conformen el bosc mediterrani de La Manguilla.

Aquesta activitat és el colofó a les activitats incloses a els "Dissabtes mediambientals" que s'han pogut desenvolupar a la Pobla gràcies a la subvenció per al foment, promoció i divulgació de la responsabilitat social rebuda per part de la Diputació de València


Últims bans

Últimes notícies

Agenda