Notícies

L’Ajuntament assumeix les competències per a la millora del IES la Vereda dins el Pla Edificant

Aquesta setmana es va celebrar el plenari ordinari, que va reunir als membres de la corporació municipal, i que com a punt més important va tractar l’acceptació de les competències en matèria d’infraestructures educativas per la reforma i ampliació del IES La Vereda.

La Pobla de Vallbona comptava amb un milió d’euros procedent del Pla Edificant de la conselleria d’Educació per a escometre les obres de ampliació de l’institut però l'increment del preu en els últims mesos del suministres va fer que la licitació del projecte quedarà desserta. Per a donar-li una sol·lució, la regidoria d’Educació va demanar a la Conselleria de ‘Educació una revisió del preu consignat per a l’obra i ho va dur al plenari.

La conselleria ha aceptat la pujada del pressupost per l’ampliació del IES, que passa a ser d’un milió a un milió i mig d’euros. L’acceptació de competències que la Corporació va aprobar per unanimitat permet tornar a licitar el projecte en concurs públic, per a l’any 2023 ens consignarà 1.250.000 euros al pressupost municipal, mentre que per al 2024 es reflectiran els 300.000 euros restants, amb els quals dotar les noves infraestructures de mobiliari.

La previsió que té l’ajuntament es fer l’obra en 2023, i en 2024 seria el suministre de dotació de les aules que s’han de gastar, per tant, en 2024 a lo millor a principi d’any podem tindre i en el curs 2024-2025 eixes aules estarien operatives.

Aquesta obra permetrà l'adequació tèrmica de les aules amb un sistema sostenible, i al aulari de cicles formatius fer 2 aules polivalents, un taller d’estètica i oferir serveis. 

Entre altres questions, la Corporació també va aprobar ahir la adhesió a la agencia valenciana de protección del territorio i la designació dels membres del consell escolar municipal.