Notícies

L’ajuntament informa els veïns dels passos per a la construcció del col·lector de la zona nord

 • Són obres complexes el termini d’execució de les quals depen fonamentalment d’on estan ubicades les parce·les i, per tant, la depuradora a la qual s’hagen de connectar segons l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals, EPSAR, i del nivell d’urbanització de què es partix.
 • S’han programat dos reunions informatives en les quals es donaran a conéixer les novetats i els estudis previs per a la construcció de la xarxa de col·lectors i per a completar la urbanització de la zona nord del terme. La primera d’estes reunions s’ha celebrat el cap de setmana al Centre Social El Cerrao i estava destinada també als veïns de L’Hornillo, Pla de la Cova, Pla d’Aljubs, Pouet i Casablanca.

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha celebrat una reunió informativa amb els veïns de la zona nord del terme per tal d’explicar-los els estudis previs a la construcció de la xarxa de col·lectors i per a completar la urbanització de El Cerrao, Hornillo, Pla de la Cova, Pla d’Aljubs, Pouet i Casablanca. S’han ’explicat els terminis de les obres que s’han de dur a terme per a la construcció de la xarxa de col·lectors, una vegada la Entitat Pública de Sanejament de Residus, EPSAR, ha anunciat que va a iniciar els tràmits administratius per a licitar la construcció de la nova depuradora, EDAR, Carraixet-Calderona.

Les reunions estan pensades per posar a l’abast dels veïns tota la informació de què es disposa fins el moment i per això se’ls detallen els estudis i projectes previs que s’han realitzat. Després s’obri un torn de preguntes on poden participar i aclarir els dubtes, donat que són obres complexes l’execució de les quals es preveu a diferents terminis, depenent de la ubicació i la depuradora a la qual s’hagen de connectar i de les obres que cal fer en cada zona.

Segons va explicar el tècnic responsable d’estos estudis hi haurà zones que vessaran cap a la nova depuradora que ara projecta l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals, EPSAR, i unes altres que podran fer-ho a la ja existent Camp de Túria I. De les segones, una part està pendent d’una intervenció prèvia de l’entitat pública per a fer la connexió i una altra es pot executar sols amb els recursos del municipi. Es per açò que els terminis de les obres seran més llargs o menys en funció d’on hagen de fer els vessaments i de les institucions que hi intervenen.

Ja hi ha una programació temporal per a l’inici de les obres. La primera execució d’obres, el segon semestre de 2022, serà la del col·lector estructural del tram Pouet Aljubs per a la seua connexió amb la xarxa general i la que afecta a l’àrea urbana d’Aljubs, amb una fase prèvia de redacció del projecte prevista ja per al segon semestre de 2021.

Pel que fa a l’àrea urbana del Pouet, la redacció del projecte està programada per al 2022 i l’execució de l’obra per al 2023. Les obres del col·lector i de la zona urbana de Casablanca estan programades per a 2024. L’execució del col·lector que donarà servei a Pla de la Cova i Hornillo, té una fase de redacció del projecte en 2022 i una altra d’excució de l’obra per a 2023.

Les zones urbanes de Pla de la Cova s’han dividit en quatre àrees i els seus terminis, segons el nivell de intervenció que requereix cadascuna, van des de 2021-2022 per a la denominada zona 3, per a les zones 1 i 2 entre 2023 i 2024, i per a la zona 4 entre 2024 i 2025. Pel que fa la zona urbana d’Hornillo el projecte i l’obra es faran entre 2023 i 2024.

Finalment, una altra part de les zones urbanes de Pla d’Aljubs i El Cerrao, que han de connectar amb la nova EDAR Carraixet-Calderona, començaran a planificar-se el 2024 per a una fase d’execució que es farà entre 2025 i 2026, ja que estan pendents de la posada en marxa de la nova instal·lació.
Els principals dubtes que van mostrar els veïns assistents van ser relatives a quan podran demanar-se llicències d’obra, tant de nova com d’ampliació. A este respecte les autoritats municipals i els tècnics competents aclariren que per tal de complir la llei és necessari dur a terme estes obres per a poder atorgar llicències.

Pel que fa al detall dels terminis i dels costos de cada una de les intervencions, que era una altra de les preocupacions dels propietaris d’estes parcel·les, també es va indicar que conforme s’acosten els terminis d’intervenció en cada zona es farà una comunicació amb detall i personalitzada de quina part pertoca a cadascú, que, en tot cas, atendrà a criteris de proporcionalitat, atenent als metres quadrats de cada parcel·la i a la complexitat de l’obra.

L’alcalde de la Pobla de Vallbona, Josep Vicent Garcia, va qualificar estes obres “necessàries per a donar seguretat als propietaris i consolidar uns terrenys que estan en precari ja per massa temps però també per una qüestió de responsabilitat amb el medi ambient, amb el nostre entorn natural i amb els nostres aqüífers”.

El dia 10 de juliol està programada una altra reunió esta vegada amb els veïns de Lloma Llarga I i II, Maquiva, La Manguilla i Racons.

Descarregueu l'estudi d'implantació del col·lector

Últims bans

Últimes notícies

Agenda

 • Majors actius

  • |
  •  09/09/2021 13:51
  •  31/12/2021 13:51
 • TEATRE

  • | Casa de la Cultura
  •  25/09/2021 19:00
  •  25/09/2021 12:07
 • NIT DE LES LLETRES

  • | Museu Casa Gran
  •  25/09/2021 20:30
  •  25/09/2021 10:00