Notícies

La Junta de Govern Local autoritza l'enderrocament de la finca de la CNS

  • Abel Martí: "Eliminem un punt negre urbanístic de la Pobla de Vallbona"
  • L'òrgan de govern ha aprovat el projecte i la demolició així com el Pla de Seguretat i Salut de l'obra

La finca de la CNS a la fi serà història. Este mític edifici s'havia tornat un dels majors problemes de la Pobla de Vallbona en els últims anys a causa del seu estat ruïnós i a la impossibilitat de ser derrocat a conseqüència dels processos judicials entorn d’este. No obstant això, i després de molts mesos d'ardu treball per part del govern municipal, la Junta de Govern Local (JGL) del consistori poblà ha aprovat la demolició de la finca de la CNS, l'inici de la qual arribarà ja dilluns que ve.

La JGL ha aprovat tant el projecte de l'obra com l'autorització de la demolició de l'edifici, la qual cosa ha anat també acompanyat del Pla de Seguretat i Salut d'esta. Uns passos que han vingut precedits d'intensos moviments des de l'administració local perquè l'enderrocament de la CNS fora una realitat durant l'inici d'este 2024, una vegada concloses les festes patronals.

"La política d'este nou govern és mantindre un urbanisme amable, més accessible per als veïns i veïnes de la Pobla de Vallbona", ha afirmat Abel Martí, alcalde de la Pobla de Vallbona. La celeritat ha sigut un factor rellevant per al govern municipal perquè "no podíem mantindre més temps este punt negre urbanístic en el cor del nostre poble", ha assenyalat Martí. No obstant això, "tampoc podíem accelerar més, ja que és un procés delicat i volíem que es duguera a terme amb les màximes garanties i reduint qualsevol risc".

I és que des de l'ajuntament s'ha treballat des de fa setmanes perquè els veïns de les finques confrontants pogueren ser reubicats, oferint una solució residencial per a aquelles persones que no disposaren d'un altre habitatge al qual traslladar-se durant el període que duren els treballs. De la mateixa manera, es produiran en els pròxims dies reunions amb els comerços que també podrien veure's afectats pel procés d'enderrocament de la CNS, amb la finalitat d'oferir-los el suport de l'administració local perquè els seus negocis no es vegen afectats durant el temps que dure l'obra, la qual té un període màxim estimat de sis mesos per a arribar a la finalització dels treballs.

El dilluns 22 de gener ja estaran els operaris de l'empresa adjudicatària per a l'enderrocament de la finca de la CNS Uns treballs que seran minuciosos i s'emportaran planta a planta, ja que les màquines de gran grandària encara tardaran unes setmanes a fer acte de presència per a les grans actuacions.

Un pas definitiu que permetrà a la Pobla de Vallbona acomiadar-se d'un punt negre urbanístic i, una vegada finalitzat l'enderrocament de l'edifici, disposar d'un espai habilitat en ple centre del municipi, el qual obri noves possibilitats per al futur i una nova etapa urbanística a la Pobla de Vallbona.


Últims bans

Últimes notícies

Agenda