Notícies

La Pobla de Vallbona aprova els pressupostos 2024 “que marcaran la transició cap a una nova manera de governar el municipi”

El pressupost de l'exercici arrivarà fins als 32.117.807.67 euros, el que significa un augment del 9,68% respecte a l'anterior

 

El Ple de l'Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha aprovat els pressupostos per a l'exercici 2024 en la sessió extraordinària gràcies a la majoria formada pels grups que componen el govern municipal.

Els pressupostos aconseguiran l'any 2024 la xifra de 32.117.807,67 euros, la qual cosa suposa una pujada del 9,68% respecte als pressupostos de 2023. Este augment ha sigut possible, entre altres motius, gràcies a la gestió de fons de la Generalitat Valenciana per a la construcció d'importants infraestructures com són el Centre de Dia de la Rascanya, un nou menjador i gimnàs en el CEIP Lluís Vives o l'inici del segon institut del municipi.

El regidor d'Hisenda, José María Romero, ha apuntat durant l'exposició dels nous pressupostos que “hem presentat uns pressupostos realistes, equilibrats i que responen realment a les necessitats de la ciutadania sense dopar partides ni mentir al veïnat de la Pobla de Vallbona”. L'edil ha explicat que “hem fet estos pressupostos tenint en compte els criteris tècnics, estudiant àrea a àrea i oferint a sa Pobla uns comptes transparents i que no enganyen a ningú”.

Entre les inversions que es realitzaran durant l'any 2024 s'inclourà la demolició de la famosa finca de La Cens o les obres per a fer realitat el nou parc municipal Benjamín March Cervera. Unes accions que impulsaran el nucli urbà del municipi oferint un espai més modern en el cor del poble i eliminant un punt negre urbanístic que ha sigut un problema durant molts anys.

Les urbanitzacions rebran diverses intervencions recollides en el nou pressupost municipal de la Pobla de Vallbona. Entre ells es troba la millora de la il·luminació en Vista Calderona o els treballs en les voreres en La Rascanya, les quals afectaran el carrer 32, o els treballs de formigonada en la zona de Maquiva i Lloma Llarga.

Els comptes municipals del 2024 també inclouen augments en àrees com la seguretat pública, que arriva fins els 2.719.682,11 euros, o en aplicacions informàtiques, que veurà augmentada la partida fins als 180.000, en la finalitat de millorar els sistemes municipals i facilitar la vida a la ciutadania. A més, s'ha vist incrementat el pressupost en la partida de ‘inventari municipal’, en la finalitat d'accelerar les labors d'inventariat ja iniciades però que hui dia segueix sense estar finalitzat.

En total, les inversions en recursos propis aconseguiran l'1.136.940,58 d'euros. Tot això malgrat l'augment del pagament d'interessos que haurà d'afrontar l'Ajuntament de la Pobla de Vallbona a causa de l'inici dels pagaments després de les mancances de crèdits sol·licitats en anys anteriors, després del que el pagament passarà a ser de més d'un milió d'euros, enfront dels poc més de 400.000 que es van abonar durant l'exercici 2023.

“Estem davant un pressupost de transició cap a un model de govern diferent de l'anterior, per a això este govern ha dissenyat uns comptes ajustats a la realitat i molt ben treballades”, ha afirmat Abel Martí, alcalde de la Pobla de Vallbona, qui ha recordat que “en 2024 veurem realitats i no projectes sobre el paper que mai acaben de veure la ciutadania. Ja han començat les obres del Centre de Dia de la Rascanya, la CV-375 que connecta el nostre poble en L'Eliana serà una realitat, incloent-hi la rotonda en encreuament del Camí de l’Assagador, i la Finca de La Cens deixarà de ser un problema gràcies a la seua demolició. En definitiva, són uns pressupostos que obrin el camí per a un projecte a quatre anys, el qual oferirà millores reals en el nostre municipi, que molt prompte podran ser gaudides pels poblanos i poblanas”.


Últims bans

Últimes notícies

Agenda

  • Tribut a ABBA

    • | Aula polivalent
    •  04/05/2024 22:30
    •  04/05/2024 22:30
  • Orquestra de corda

    • | Ajuntament de La Pobla de Vallbona
    •  11/05/2024 19:00
    •  11/05/2024 19:00
  • Poblafest

    • | Ajuntament de La Pobla de Vallbona
    •  18/05/2024 17:00
    •  18/05/2024 17:00