Notícies

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona es reunix amb Telefònica per millorar la telefonia i Internet al municipi

  • L’empresa de telecomunicacions estendrà la fibra pels nuclis residencials i polígons industrials de la localitat

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona i l’empresa Telefònica s’han reunit esta setmana amb l’objectiu de planificar l’extensió de la xarxa de fibra òptica i telefonia mòbil pel terme municipal. L’acord permetrà instal·lar noves estacions base per estendre la tecnologia 3G, 4G i 5G a zones que encara no arriba i en un any poder donar cobertura fins a 3.000 vivendes addicionals, segons han destacat responsables de l’empresa.

En concret s’aplicarà un pla a curt termini que permetrà donar millor cobertura de telefonia mòbil a la zona nord del terme que s’aconseguirà amb la substitució de l’antena ubicada al Safareig, així com la cobertura de dades. També es milloraran estos serveis a la zona de la Rascanya amb l’ampliació que ja està en construcció de l’antena que prestarà servei a esta àrea.

De la mateixa manera s’ha previst ampliar la instal·lació de la fibra òptica i millorar la cobertura de telefonia en els polígons industrials del municipi. Recentment, s’ha posat en marxa una antena que ha millorat el servei al polígon industrial Cap de l’Horta, i el compromís és arribar a la resta de polígons de la localitat. En este sentit, l’alcalde, Josep Vicent Garcia, ha assenyalat que disposar d’unes telecomunicacions de qualitat són un factor determinant a l’hora que les empreses trien els polígons de la Pobla per ubicar-se.

El municipi entrarà també en el pla de substitució del cablejat de coure antic per fibra òptica per millorar el servei d’Internet i telecomunicacions en el nucli urbà i els diferents nuclis residencials.

Per part de l’Ajuntament s’ha arribat al compromís d’agilitzar les llicències i permisos necessaris per a la companyia que vinguen lligats a esta millora de les telecomunicacions per al veïnat.

L’alcalde, Josep Vicent Garcia, ha destacat que amb esta reunió “s’ha aconseguit establir un clima de cooperació que permetrà en poc de temps millorar de manera substancial les telecocomunicacions de la Pobla de Vallbona igual que ja s’ha aconseguit fer amb la xarxa elèctrica del municipi”.


Últims bans

Últimes notícies

Agenda