Notícies

La Pobla de Vallbona celebra els X Premis Comtessa Maria de Luna

  • L’escalador Jaume Peiró rep el guardó a ambaixador per la seua lluita pels drets de les persones LGTBI

L’escalador Jaume Peiró rep el màxim guardó dins el Premis Comtessa Maria de Luna celebrat per l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona. El jove ha rebut el premi Ambaixador per la seua lluita pel dret a la igualtat de les persones LGTBI amb escalades en diferents països del món on l’homosexualitat està penalitzada.

Per la seua part, el ciclista Andrés Barrones ha estat guanyador de la categoria Mèrit Social per la seua defensa de la natura i la promoció de l’esport de la bicicleta entre els joves. En mèrit Cultural, ha estat guardonat l’artista i restaurador Vicent Correa pel seu treball creatiu en el món de les falles i de recuperació del patrimoni.

En Pedagogia i Coneixement, el premi ha estat per al biòleg Luis Valls, per la seua defensa de l’entorn natural i especialment la seua contribució a la difusió al municipi de la recuperació de l’estepa de Cartagena. En últim lloc, el premi en la categoria Lletres i divulgació ha estat per a Maria Saiz, filòloga i impulsora de diferents projectes que posen en valor la nostra llengua.

Els premis Comtessa Maria de Luna celebren enguany la desena edició com els guardons més importants que lliura el municipi de la Pobla de Vallbona. Els premis reconeixen aquelles persones més destacades en diferents àmbits i les candidatures han estat presentades pel veïnat i associacions del municipi.

A més de la participació en la presentació de candidatures, el jurat de premis és des de 2019 el Consell de Cultura, un organisme participatiu on estan representades les associacions del municipi.


Últims bans

Últimes notícies

Agenda