Notícies

La Pobla de Vallbona condemna la violència de gènere i els centres escolars participen en la marxa

Amb motiu del Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència contra les Dones, La Pobla de Vallbona ha organitzat un acte en el qual han participat els representants de l’ajuntament i els centres escolars, per tal de conscienciar sobre la situació i denunciar-la.

A la Pobla de Vallbona hui dia té actives aquest sistema 54 víctimes. D'aquestes 54, 9 estan en risc baix o no valorat que són les que li corresponen a la Policia Local en seguiment i les 45 que estan en risc extrem, alt o moderat les porta en seguiment la Guàrdia Civil.

Més de 800 alumnes dels diferents centres escolars han iniciat una marxa que ha començat al seu centre educatiu, passant per l’ajuntament, a on s’han sumat els diferents regidors i representants polítics fins arribar al parc, a on s’ha llegit un manifest i l'alumnat ha compartit a l’escenari les seues reflexions.


Casos
Passant ja a xifres, que extraguem de l’acta de la Mesa de coordinació interinstitucional contra la violència de gènere, s'assenyala que el programa SIUSS (Servei d'informació sobre usuàries de Serveis Socials) registra els 3 anys que porta en marxa en el nostre municipi 168 casos.

El Sistema Viogén, Sistema de Seguiment Integral en els casos de Violència de Gènere, de la Secretaria d'Estat de Seguretat del Ministeri de l'Interior, es va posar en funcionament el 26 de juliol del 2007, en compliment del que s'estableix en la Llei orgànica 1/2004, de 28 de desembre, "de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènere", sent els seus objectius:

Aglutinar a les diferents institucions públiques que tenen competències en matèria de violència de gènere.
-Integrar tota la informació d'interés que s'estime necessària.
-Fer predicció del risc.
-Atés el nivell de risc, realitzar seguiment i protecció a les víctimes en tot el territori nacional.
-Efectuar una labor preventiva, emetent avisos, alertes i alarmes, a través del "Subsistema de Notificacions Automatitzades", quan es detecte alguna incidència o esdeveniment que puga posar en perill la integritat de la víctima.
Buscant, finalment, establir una espessa xarxa que permeta el seguiment i protecció de manera ràpida, integral i efectiva de les dones maltractades, i dels seus fills i filles, en qualsevol part del territori nacional.