Notícies

La Pobla de Vallbona dedica la plaça de la cultura al músic Miguel Llopis Bernat

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona retola la plaça de la Casa de la Cultura amb el nom de Miguel Llopis Bernat “Mestre de Música”. Es reconeix així la figura del destacat músic de la localitat distingit tant al territori valencià com a la resta de l’Estat.

El consistori dedica l’espai preferent davant de la Casa de la Cultura a qui va ser un dels màxims impulsors dels premis aconseguits per la Corporació Musical de la Pobla i de la seua escola. L’acte s’ha fet aprofitant les celebracions de Santa Cecília del passat dissabte amb la participació de la banda de música local on va començar la seua trajectòria.

Llopis va ser fundador de l’escola de música de la Pobla de Vallbona. L’any 90 va ser nomenat Catedràtic de Saxofon. Com a instrumentista va col·laborar amb la Banda Municipal de València, Orquestra Ciutat de Palma, Orquestra de València, Banda Municipal d'Alacant. Va treballar i va col·laborar amb els professors Daniel Deffayet i Jean Marie Londeix, dels conservatoris de París i Bordeus respectivament.

L'alcalde va destacar durant l’acte de descoberta de la placa la importància per a la Música que ha tingut Miguel Llopis i la necessitat que el municipi reconegués la seva figura.

En el camp de la investigació sobre la pedagogia del saxofon, és autor de diversos treballs: «El Saxofon. Mètode progressiu d'iniciació», «El Saxofon Clàssic», i dos volums «El meu primer saxofon».

Va ser director titular de la Corporació Musical de la Pobla de Vallbona, de la Banda Municipal de Pollensa a Mallorca, de la Societat Musical d'Algemesí, de la Societat Musical Santa Cecília de Guadassuar, de la Unió Musical de Sueca i del Centre Musical Paternense de Paterna.

Miguel Llopis va ser premiat als 80 i 90 amb els Premis al VIII Concurs de l'Excel·lentíssima Diputació de València, el Primer Premi Certamen de Cullera i el Primer Premi VI Concurs Comunitat Valenciana, el Primer Premi en el Certamen del Mediterraneo i el Primer Premi Campo de Criptana entre d’altres.


Últims bans

Últimes notícies

Agenda