Notícies

El servei de manteniment de parcs i jardins de la Pobla de Vallbona inicia la campanya de control biològic de plagues

Amb la posada en marxa fa un any del nou servei de manteniment de Parcs i jardins, L'Ajuntament de La Pobla de Vallbona continua amb els treballs de control de plagues als parcs, jardins i zones arbrades del municipi mitjançant la tècnica de lluita biològica. És el segon any en què el control de les plagues es realitza exclusivament amb tècniques biològiques, sense utilitzar cap tractament químic.

El control biològic de plagues és una clara alternativa per a reduir l'ús de productes químics de síntesis en el control de plagues en jardineria urbana. Es tracta d'una aposta per la sostenibilitat i per la implantació de tècniques més respectuoses amb el medi ambient.

La tècnica de lluita biològica de plagues consisteix en la solta controlada d'insectes beneficiosos per a controlar els insectes fitòfags que afecten les plantes. Aquestes soltes van començar el dia 2 de juny en el nucli urbà i continuaran al llarg dels pròxims dies per a combatre possibles plagues com a pugons, la psylla, l'aranya roja o el ‘cotonet’, que són les que el servei municipal de Parcs i Jardins de La Pobla de Vallbona considera més importants.

Una vegada aconseguit l'objectiu d'excloure el tractament químic per al control de plagues, el pròxim repte serà el d'aconseguir assentar als insectes que repercuteixen de manera beneficiosa als parcs i jardins de La Pobla de Vallbona per a evitar la proliferació de plagues.

Els arbres tractats són les jacarandes i els ficus, molt estesos als jardins municipals de la Pobla de Vallbona.


Últims bans

Últimes notícies

Agenda