Notícies

Més de 2.000 escolars de la Pobla de Vallbona gaudixen de la cultura amb ‘Anem al teatre’

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona organitza una nova edició d’Anem al teatre, una campanya per a acostar la cultura en viu als escolars de tots els centres educatius del municipi. Enguany hi participaran 2071 alumnes des d’1 i 2 anys fins a 6é de primària, amb l’objectiu de donar suport a la labor docent amb activitats de promoció de les arts escèniques per mitjà del teatre, la dansa, la música i el cinema, entre d’altres.

La campanya «Anem al Teatre» és un projecte intermunicipal organitzat i coordinat pel personal tècnic de cultura de 25 municipis de les comarques de l’Horta (Nord i Sud), la Ribera i el Camp de Túria, entre els quals hi és la Pobla de Vallbona. 

Aquesta serà la  21a  edició del programa per a apropar el teatre als escolars amb espectacles amb un contingut didàctic, que l’alumnat treballarà a l’aula abans i després de veure la representació Les actuacions tornen a la Casa de la Cultura després que l’any passat foren als patis dels centres.

La campanya està oberta a tots els col·legis de la localitat, concertats i públics. Entre els objectius del programa hi ha el d'utilitzar el teatre com a mitjà d’expressió i facilitar un aprenentatge més motivador, així com oferir una visió dels problemes socials que afecten la joventut i l’adolescència amb uns continguts didàctics, potenciar la imaginació creadora, i crear un hàbit d’ús de la Casa de la Cultura com a lloc de formació, lúdic, d’esbargiment, entre d’altres.

Un programa didàctic i formatiu

Els espectacles van començar el 25 de març amb l’alumnat de l’Escoleta infantil Municipal i l’obra ‘El Pez Paz’, per a conscienciar del problema de la contaminació de plàstics de la mar i la importància de la solidaritat i l’amistat. Per la seua banda, els escolars de 1r i 2n de primària guadiren el 30 de març de ‘Jo no soc cigronet’, de la Cia. Tramant Teatre, sobre valors tan universals com l'amistat i la força de voluntat. L’1 d’abril, l’alumnat de 3r i 4t de primària va assistir a ‘Paraules a les butxaques’, de la Cia. Combi Produccions.

Les representacions continuen el 29 d’abril amb ‘Les cartes del Quixot’, de la Cia. Tramant Teatre, perquè els escolars de 5é i 6é  de primària descobrisquen l’obra del Quixot i l’amor per la lectura.

Per últim, els dies 16, 17 i 18 de maig, els xiquets i xiquetes de 3, 4 i 5 anys, disfrutaran de l’Horta teatre i la seua obra ‘Bola’, per descobrir la importància d’abraçar la diferència i les seues infinites possibilitats de joc.


Últims bans

Últimes notícies

Agenda