Notícies

L’Ajuntament presenta el I Certamen Internacional de Bandes Simfòniques Vila de la Pobla de Vallbona

L’Ajuntament presenta el Primer Certamen Internacional de Bandes Vila La Pobla de Vallbona que celebrarà el municipi el pròxim 30 de juliol. Es tracta del primer certamen de caràcter internacional que s’organitza a la comarca del Camp de Túria i un dels pocs que se celebren al llarg del territori valencià. El de la Pobla serà el quart Certamen Internacional de Bandes juntament amb els d'Altea, Cullera i València.

El certamen té consignat 12.000 euros amb premis, 6.000 euros per a la banda guanyadora i 3.000 euros per a la segona i tercera classificada. Amb este certamen, la Pobla de Vallbona culmina amb més d’un any de treball que va començar amb el concurs de Composició per a Banda Artur Balaguer el de “Canya”, dotat amb 5.000 euros. La peça guanyadora va ser Hathors Garden, del compositor de la Rioja Jesús Cipriano Urrutia, i ara serà l’obligada al certamen de la localitat.

Des de l’Ajuntament s’assenyala l’aposta per la música del govern municipal que   s’està plasmant en inversions econòmiques i s’apunta que el pressupost dels premis és un important atractiu perquè es presenten bandes amb un bon nivell.

En la preparació de les bases del Certamen ha col·laborat la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana. La seua presidenta, Daniela González, ha destacat la importància de la celebració d’este tipus d’esdeveniments que motiven les bandes de música a assajar i recuperar l’activitat, sobretot després de la situació de pandèmia en què no s’han pogut reunir.

Des de la Corporació Musical de la Pobla, el director de la Banda ha destacat la importància d’este certamen que permetrà atraure l’interés dels joves per formar part de la banda de la localitat. Jordi Garcia assenyala que la comarca de Camp de Túria “és una de les que té les bandes de música més rellevants i cap poble s’havia fet endavant en un certamen de bandes de la categoria de les que es va a fer en la Pobla de Vallbona”.


Últims bans

Últimes notícies

Agenda