Notícies

Una nova depuradora donarà servei als nuclis de població de la zona nord de la Pobla

  •  La nova depuradora que projecta l’Entitat Pública d’Aigües Residuals, EPSAR, dependent de la Conselleria de Medi Ambient, resoldrà un problema antic amb la gestió de les aigües residuals d’uns 22 nuclis dispersos en els quatre pobles de Camp Túria, la Pobla de Vallbona, Olocau, Bétera i Serra.
  • La nova planta depuradora, que entrarà en breu en fase de licitació per a la redacció del projecte es calcularà per a donar servei a uns 30.000 veïns de la comarca.

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, a través de la Entitat Pública d’Aigües Residuals, EPSAR, ha organitzat una reunió informativa amb els veïns i els alcaldes de la Pobla de Vallbona, Olocau, Bétera i Serra per tal d’anunciar-los la construcció d’una nova planta depuradora i donar solució a la gestió d’aigües residuals de 22 nuclis de població dispersos en els termes dels quatre municipis.

La Pobla de Vallbona i els altres tres municipis de la comarca fa anys que reivindiquen una solució per a la depuració d’estes aigües. De fet, en els últims anys han sigut moltes les reunions i s’han tingut en compte diverses vies per tal de donar la millor solució possible. Segons ha explicat en la reunió Celsa Monrós, directora general de Canvi Climàtic, “es tracta d’un projecte complexe però el compromís de la conselleria és total perquè hem vist la necessitat de donar solució a un problema que afecta la qualitat de les aigües i al medi ambient”.

Per la seua banda, Víctor Roca, tècnic de la EPSAR, ha donat els detalls del projecte i ha explicat que:  “es licitarà la redacció en el pròxim mes i es contemplen uns terminis de 2 anys per a l’execució de les obres i les legalitzacions, l’obra podria estar finalitzada en el primer semestre de 2025”. La nova estació depuradora d’aigües residuals, EDAR, que es construirà en la zona del Brúcar, en el terme de Bétera, podrà gestionar uns 7.500 metres cúbics al dia, el que ve a suposar donar servei a uns 30.000 veïns.

L’alcalde de la Pobla de Vallbona, Josep Vicent Garcia, ha explicat que quan esta nova estiga en funcionament “donarà servei a 9 nuclis de la zona nord del terme on actualment hi ha uns 1.200 habitatges sense clavegueram. Segons vaja avançant la redacció del projecte i anem tenint més detalls farem reunions amb els veïns interessats per a traslladar-los les novetats i aclarir-los els dubtes”.


Últims bans

Últimes notícies

Agenda