Notícies

La Regidoria de Festes presenta la Carta de Reis

El nostre municipi a través de l’Agència de Promoció del Valencià gestiona per tercer any consecutiu aquesta campanya juntament amb el Gabinet de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de València. La Pobla de Vallbona i València han estat els encarregats  de gestionar el model, la impressió i la distribució de les cartes, així com els cartells anunciadors d’aquesta campanya, la qual compta amb la col·laboració  de més 29 agències de promoció del valencià: Alaquàs, L’Alcúdia, Algemesí, Alginet, Almassora, Alzira, Benicarló, Benissa, Borriana, Burjassot, Callosa d’en Sarrià, Dénia, Elx, Finestrat, Gandia, Manises, Massamagrell, Montserrat, Novelda, Onda, Paiporta, Petrer, La Pobla de Vallbona, Sagunt, Santa Pola, Silla, Teulada, València, la Vila Joiosa i Vinaròs.

En total, s’han imprés 165.400 cartes, de les quals 5.000 són per al municipi la Pobla de Vallbona. També s’han elaborat de 440 cartells amb el mateix disseny. La Diputació de València col·labora en la campanya de la Carta dels Reis, amb 40.000 cartes que es distribuiran entre municipis xicotets o entitats menors. A més, també s’ha comptat amb la col·laboració de Sempre Teua (Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme).

El disseny de la Cara als Reis és obra de la il·lustradora valenciana Marta Antelo,qui ha treballat per a publicacions Bromera, Jamie Oliver, The Readers’ Digest o The New York Times, entre altres.Els xiquets i xiquetes es trobaran amb una Carta  que mostra els Reis d'Orient netejant-se les mans amb gel hidroalcohòlic abans d'entrar en una casa a deixar els joguets. L'altra cara permet que xiquets i xiquetes s'entretinguen amb un formulari didàctic i a més escriure la comanda de regals.

A més, l’Aviva de la Pobla de Vallbona organitza la II edició del Premi la Carta als Reis d’Orient per a fomentar la consciència i la participació ciutadanes entre l’alumnat de 3 a 8 anys, aprofitant que la carta als Reis inclou un apartat per a demanar una millora per al nostre municipi. Les cartes guanyadores rebran un lot de regals amb materials variats i dos jocs educatius en valencià. A través del següent enllaç es poden descarregar  la carta a tot color, en blanc i negre per a acolorir i en format autoemplenable per a participar en aquest premi: enllaç. Descarregar AF_REIS_2021 Emplenable Descarregar carta_a4_concurs anvers Descarregar Concurs Carta Reis-2020