Notícies

La Pobla de Vallbona destina 2,5 milions d’euros a Polítiques socials

  • El Ple aprova un pressupost de més de 20 milions d’euros amb la mirada posada en les inversions i les polítiques socials
  • La inversió creix a la Pobla en 900.000 euros i supera els 2 milions en 2021
Les polítiques socials superaran els 2,5 milions d’euros en el pressupost de la Pobla de Vallbona. Es tracta de la major partida destinada en la història del municipi a estes partides amb les que l’Ajuntament espera millorar l’atenció social, la dependència i les noves necessitats que generen les conseqüències de la COVID 19.

Des del govern municipal s’ha destacat que este creixement va ser un compromís del govern en 2015 i en cinc anys s’ha duplicat quantia destinada a Polítiques Socials. La regidora d’Hisenda, Iris Marco, ha remarcat que “hem passat de ser un dels municipis que menys destinaven a polítiques socials a convertir estes partides en el centre del pressupost municipal amb més d’un 10% del total”.

Les inversions experimentaran també un increment important amb els més de 900.000 euros que arribaran de subvencions de la Diputació de València i que permetran superar els 2 milions. La Pobla prioritzarà la regeneració ambiental de la zona del Safareig, l’ampliació dels aparcaments públics gratuïts, la repavimentació de carrers i la reforma de l’antic edifici de la Policia al parc municipal que servirà de seu per a diferents associacions. Es consoliden a més les inversions participatives amb 200.000 euros i la finalització de les obres de remodelació del trinquet amb més de 100.000 euros.

Iris Marco ha destacat que esta aposta per les inversions permetrà millorar carències estructurals del municipi al mateix temps que generen ocupació i activen l’economia de les empreses.
L’altra partida important del pressupost són els Serveis Públics Bàsics.

L’Ajuntament destinarà 4,5 milions d’euros per a reforçar serveis essencials del municipi com és el transport públic municipal que continuarà sent gratuït, la neteja viària, l’enllumenat públic i la conservació dels parcs i jardins. Destaca també la partida que la Pobla destinarà en 2021 a Educació, Cultura, Joventut i Esports amb prop de 3,5 milions d’euros.

Marco posa de relleu que en 2021 l’Ajuntament congelarà un any més els impostos i  destaca que la Pobla disposa d’uns comptes sanejats amb 5 anys consecutius de superàvits. En este sentit, es preveu tancar l’any vinent amb un deute del 14 %, el més baix de la història del municipi.


Últims bans

Últimes notícies

Agenda