Notícies

El Ple demana un nou institut dins el Pla Edificant

  • El segon institut comptarà amb 16 unitats de ESO i 8 de batxillerat
El ple de l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona aprova per unanimitat incloure la sol·licitud d’un segon Institut dins el Pla Edificant. Amb esta mesura es busca incorporar la construcció del nou centre dins el programa de la Conselleria d’Educació, el que permetrà guanyar temps a l’hora d’aconseguir fer realitat l’institut. La Pobla compta en l’actualitat amb un sol institut que acull prop de 1.200 alumnes quan va ser dissenyat per a un màxim de 400. En els darrers anys, el centre ha crescut en un centenar d’alumnes cada curs i la previsió és que continue així en els pròxims anys.

La necessitat d’un nou institut compta ja amb l’aprovació del servei de Planificació Educativa de la Conselleria d’Educació per a la posada en marxa de 16 unitats d’ESO i 8 unitats de Batxillerat. Quedaria pendent l’aprovació dels cicles formatius que es posaran en marxa en este centre. Tot i això l’Ajuntament ha decidit sol·licitar ja la inclusió en el Pla Edificant, el que permetrà que siga el consistori qui construïsca el centre de manera directa i de manera més ràpida.

Amb l’aprovació del plenari de la inclusió en el Pla Edificant, cal esperar que el servei de Planificació Educativa trasllade de manera oficial l’acceptació de la necessitat de l’institut per poder iniciar el projecte del nou centre.
L’ajuntament estudia diferents ubicacions per al nou institut que ocuparia una superfície màxima de 20.000 metres quadrats entre el centre, accessos i urbanització viària i permetrà la posada en marxa de 4 línies d’ESO i 2 de Batxillerat i reservarà espai per als cicles formatius que autoritze la Conselleria d’Educació.


Últims bans

Últimes notícies

Agenda