Notícies

La Pobla de Vallbona supera el 90 % de valoracions de dependència

Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha inclós la Pobla entre els municipis que lideren el rànquing d’execució de les valoracions a les persones dependents. Est tracta d’un informe que reflecteix el número de valoracions de situacions de dependència tramitades per part dels ajuntaments i que assenyala que la Pobla es troba en estos moments per sobre del 90 %.

Esta millora es produeix gràcies a l’augment de professionals i hores destinades a assumir la valoració i tramitació d’expedients. A principis de 2018 només una persona realitzava les valoracions a la Pobla, mentre que a partir de setembre s’ha anat augmentat el personal, duplicant el personal al matí i incorporant 3 tècnic que realitzen valoracions de vesprada. En total, en el que portem d’any, s’han fet 147 valoracions, quatre vegades més que el mateix període de l’any passat.

La valoració de dependència és un pas previ per poder acollir-se a qualsevol de les ajudes que ofereix l’administració. A esta millora en l’agilitat de l’Ajuntament se suma el reforç de mitjans  de la Conselleria amb més funcionariat que permet retallar terminis entre que es demana una ajuda i s ‘obté la valoració de dependència.