Notícies

El municipi celebra el 8 de març reclamant una autèntica Igualtat entre homes i dones

La ciutadania de la Pobla de Vallbona va celebrar ahir el 'Dia Internacional de la Dona', una jornada reivindicativa que va comptar amb la presència d'un bon nombre d'habitants de la localitat, els quals van voler deixar patent el seu suport a les demandes que es fan per a fer passos cap a una societat més justa i igualitària, en la qual no existisquen discriminacions de cap tipus. També se sol·licitava l'aprovació d'una 'Llei d'Igualtat Laboral' que acabe amb l'escletxa salarial (amb dones que cobren menys que els homes, encara que exercisquen el mateix treball) i que afavorisca la conciliació de la vida laboral amb la vida familiar.

Enfront de la Biblioteca Municipal es va ubicar un punt violeta, que oferia informació sobre les activitats que es promouen des de la regidoria de Drets Civils i les passes que cal seguir per a denunciar situacions de violència de gènere, per exemple. En aquesta concentració va haver-hi representants de diferents partits polítics amb representació en el consistori poblà. A més, dones que formen part del recentment constituït Consell per la Igualtat van llegir diversos fragments d'un manifest en el qual es donaven a conéixer les reivindicacions que reclamaven les persones que participaven en aquesta iniciativa.

L'edil de Drets Civils en el consistori poblà, Regina Llavata, va destacar la importància d'aquestes reclamacions que llança la societat a les diferents administracions, per a posar fi a una situació d'injustícia que afecta a més de la meitat de la ciutadania: les dones. "És injustificable que, a la Comunitat Valenciana, la diferència entre el salari de dones i homes siga d'un 34,4%, segons assenyalen fonts del sindicat CC.OO. Això es tradueixen en 6.000 euros menys de mitjana a l'any per a cada dona de la nostra autonomia, pel mer fet de ser-ho".

"La llei d'Igualtat suposa un pas en la bona direcció, però queda molt per fer. El 80% dels treballs amb ingressos menors als 12.000 euros a l'any els duen a terme dones. Això ha d'acabar i, des de l'Ajuntament de la Pobla de Vallbona, ens comprometem a dur a terme polítiques d'Igualtat de caràcter transversal, al mateix temps que reclamem al govern d'Espanya la ratificació del conveni 189 de l'Organització Internacional del treball, perquè es dignifique el treball en cara i l'atenció a persones majors o malaltes... que duen a terme, de forma majoritària, les dones, sense que tinguen cap mena de reconeixement per això".

Últims bans

Últimes notícies

Agenda