Notícies

Les comissions Plaça de l'Hort i Trinquet, grans triomfadores en les falles 2019

La falla Plaça de l'Hort ha sigut la vencedora entre els monuments grans de la Pobla de Vallbona, en l'edició de l'any 2019. Entre les falles infantils, la comissió que va obtenir la millor puntuació va ser la falla Trinquet. En el municipi poblà, a més, es premia el bon ús del valencià tant en els diferents monuments com en els casals, les xarxes socials de cada comissió i el llibret que elaboren.

La falles 2019 han coronat a la falla Plaça de l'Hort entre els monuments grans i a la falla Trinquet entre les infantils. La rivalitat que envolta les set comissions falleres poblanes va quedar dilucidada després de la publicació dels resultats. Aquestes dues falles han sigut les grans triomfadores, si es tenen en compte altres aspectes (com el 'ninot indultat', la il·luminació o la promoció del valencià).

Així, la falla Plaça de l'Hort va ser la primera classificada entre els monuments grans; el segon lloc va ser per a Josep Antoni; el tercer, per a Trinquet; el quart, per a Cervantes; el cinqué, per a Plaça Sant Jaume; el sisé, per a Plaça del Mercat; i el seté, per a la falla Mes de Tous.

Entre les falles infantils, la vencedora va ser Trinquet; el segon lloc va ser per a Plaça de l'Hort; el tercer, per a Josep Antoni; el quart, per a Plaça Sant Jaume; el cinqué, per a Mas de Tous; el sisé, per a Cervantes; i el seté, per a la falla Plaça del Mercat.

En la categoria d'Enginy i Gràcia, es va imposar Plaça de l'Hort (entre les falles grans), mentre que entre els monuments infantils va guanyar la falla Trinquet. Pel que fa als ninots indultats, es van salvar de les flames la proposta de Plaça de l'Hort (en falles grans), igual que entre els monuments infantils (per tant, aquesta comissió va fer un doblet).. El premi per a la il·luminació va ser per a la Falla Trinquet i el del millor carrer, per a Josep Antoni.

L'equip de govern la Pobla de Vallbona li concedeix una gran importància a la correcta promoció del valencià, a través del nombre més gran de canals possible. Per això l'AVIVA (oficina de promoció del valencià) d'aquesta localitat va entregar un premi a la Falla Gran (que va obtenir la comissió Trinquet); un altre a la Falla Infantil (que va rebre Plaça de Sant Jaume); i al Mon Faller (que es va concedir a Plaça de l'Hort). En aquesta última categoria s'inclou el treball que efectuen les diferents comissions en la divulgació del valencià en els casals, en les xarxes socials i en el llibret de falles.