Notícies

Es constitueix formalment el Consell per a la Igualtat de Gènere i la Prevenció de la Violència Masclista'

El Saló de Plens va acollir, en la vesprada d'ahir, l'acte de constitució formal de les integrants del 'Consell per a la Igualtat de Gènere i la Prevenció de la Violència Masclista'. A més, el col·lectiu de dones '8 de Març', integrat al 'Consell per a la Igualtat' de Sagunt i que es va constituir l'any 1991, va oferir a les persones que van assistir a aquest acte una xarrada-debat que va servir per a enumerar les seues experiències en aquest àmbit.

Des de l'inici de la legislatura, l'actual equip de govern ha promogut la participació de la ciutadania en la presa de decisions i l'associacionisme, com a mètode per a establir un canal de diàleg entre la societat civil i els dirigents polítics locals. Això s'exemplifica amb la successiva creació de Consells Sectorials, així com el 'Consell de Participació Ciutadana' que integren els representants de cada consell.

L'últim a constituir-se, de moment, és el 'Consell per a la Igualtat', que té com a principal objectiu crear un espai integrat només per dones per a promoure polítiques igualitàries, posar fi a qualsevol forma de discriminació que pateixen les dones i combatre de forma activa les diferents manifestacions de violència de gènere.

En l'acte celebrat ahir van participar l'alcalde poblà, Josep Vicent García; la regidora de Drets Civils, Regina Llavata; i l'edil de Participació Ciutadana, Javier Descalzo. Durant molts mesos, diferents dones que desitjaven formar part d'aquest 'Consell de la Igualtat' han estat aportant idees proposades que han servit per a donar forma al seu propi reglament.

Finalment es va aprovar que l'alcalde de la Pobla de Vallbona tinga el càrrec de president d'aquest consell. El càrrec de vicepresidenta l'ostenta Noemí Morales Nula, mentre que Laura Valero Marín (agent d'igualtat de l'Ajuntament poblà) va ser designada com a secretària (en tots dos casos, l'elecció va ser unànime). La representant del 'Consell per a la Igualtat' en el 'Consell de Participació Ciutadana' és Elsa Sánchez Yusá.

La resta de les dones que integren aquest Consell són María José Alba Núñez, Sol Benegas Faulí, Bàrbara de Federico Ramos, Miriam Garcia Lorente, María José Gómez Fernández, Malika Khender Lmalak, Carmina Llopis Chelet, Lucia Pitarch Ferrandis, Amparo Navarro Fuster i Paula Santos Castillo. Regina Llavata forma part d'aquest Consell com a vocal. Aquestes representants formen part de diversos col·lectius socials, com l'Associació de Ames de Casa 'Tyrius', Amalgama, Nuevo Renacer, l'Associació de Mares Estrangeres, Alfa y Omega o Mirall Camp de Túria.

L'alcalde poblà va tindre paraules d'ànim per a les dones que integren aquest nou col·lectiu: "Us desitge una experiència molt profitosa en aquest Consell. Hi ha molt de treball per a fer, però es percep la il·lusió de totes vosaltres a treballar a favor d'una societat més justa i igualitària. Espere que estiguem davant l'inici d'una etapa de molt de treball, però també d'una dedicació reconfortant; l'objectiu és millorar la societat i fa falta la implicació de tots i totes".

Regina Llavata, per part seua, va desitjar que aquest nou consell "contribuïsca a l'apoderament de les dones. Les persones que formen part d'aquest col•lectiu estan duent a terme una feina molt important, han elaborat el seu propi reglament i tenen un ferm compromís per a aconseguir una vertadera Igualtat entre homes i dones. Des de l'actual equip de govern compartim les seues aspiracions i treballarem amb elles per a aconseguir aqueixes metes".

Després van prendre la paraula Isabel Cercenado i Susana López, els qui van acudir en representació del col·lectiu de dones '8 de Març', que forma part del 'Consell per a la Igualtat' de Sagunt. Ambdues van explicar que, al llarg de les quasi tres dècades d'existència d'aqueix consell, "hem mantingut una voluntat constructiva, allunyada dels enfrontaments polítics, però reivindicativa amb les demandes d'una societat moderna, feminista i bolcada en la lluita per la Igualtat. Ens coordinem amb l'Ajuntament i percebem subvencions, però això no ens resta interés en el nostre afany de control i avaluació de les actuacions del govern local. A més, impliquem diferents col·lectius de la societat, perquè aquesta lluita requereix de tots i totes".

Últims bans

Últimes notícies

Agenda