Notícies

El consistori s'implica en les actuacions per a lluitar contra el càncer

Hui, 19 d'octubre, se celebra el 'Dia Mundial de la Lluita contra el Càncer de Mama'. Es tracta del càncer més freqüent entre dones, tant als països desenvolupats com als que estan en vies de desenvolupament. Donat l'augment de l'esperança de vida, cada any s'incrementen les possibilitats de desenvolupar-ho, per la qual cosa les autoritats sanitàries insten a les dones a sotmetre's a les proves que les permeten obtenir un ràpid diagnòstic.

En eixe sentit, des del consistori de la Pobla de Vallbona es recomana a les veïnes de la localitat que seguisquen unes recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut (OMS). Així, hi ha una sèrie de pràctiques que redueixen el factor de risc de patir aquesta malaltia: per exemple, es recomana seguir una dieta equilibrada, fer activitats físiques per a evitar el sedentarisme i reduir tant com siga possible el consum d'alcohol. Es recomana fer les autoexploracions mamàries (per a detectar clotets, arrugues o protuberàncies) i acudir a les mamografies que cal fer de forma periòdica.

La corporació poblana informa de la celebració, el pròxim 4 de novembre, la primera edició de la 'Marxa Contra el Càncer'. Tindrà un recorregut urbà de 5 quilòmetres, amb el punt d'eixida al Parc Municipal Benjamin March Civera. Els dorsals i samarretes podran adquirir-se, a partir del 22 d'octubre, en Mail Boxes (empresa ubicada davant l'Ajuntament de la Pobla de Vallbona), així com a la Gestoria Maria Jose Faus (que es troba davant del Centre Social de la localitat). Al Centre Social també podran adquirir-se samarretes i dorsals, preguntant per Marisol Conejero (qui és la monitora de la Gimnàstica per a Majors).

El preu dels dorsals és de 3 euros, mentre que les samarretes costaran 5 euros. Tots els beneficis que s'obtinguen gràcies a aquesta iniciativa es destinaran de forma íntegra a investigacions contra el càncer. L'Ajuntament de la Pobla de Vallbona anima la ciutadania a participar en aquesta activitat solidària, per a obtenir la recaptació més gran possible.